Notícies i articles

Àmbit Assessor, destacado, 28/02/14

Control de Gestió


Fotolia_6070572_MHem de pensar que totes les empreses tenen els seus líders, que aquests tenen una visió o un somni que els mou, i que els porta a accions que en moltes ocasions estan més enllà del racional. Aquesta visió es materialitza finalment en objectius, i aquests objectius són la regla per mesurar l’èxit dels líders i els seus equips.

La veritat és que tot el que porto escrit sembla molt teòric, però no ho és en absolut. Amb excepció dels períodes en què les empreses estan en crisis de lideratge, és cert que qualsevol empresa, sigui el que sigui la seva grandària, té el seu líder o capdavanters, des de l’Empresari Individual al capdavant d’una organització unipersonal fins al CEO d’una gran corporació multinacional.

Porto bastants anys al món de l’assessoria, he viscut diferents cicles econòmics i he conegut a moltes empreses i a molts empresaris. He vist néixer, créixer, mudar i fins a morir empreses de tots els sectors i de totes les grandàries, i sempre he sabut identificar la visió dels seus promotors, tot i que en moltes ocasions ni ells mateix l’haguessin expressat.

Després ve la definició o formulació dels objectius, la identificació i assignació dels recursos, la planificació, l’execució… ,i el disseny i implantació dels sistemes de control, que poden ser més o menys complexos. Tota una maquinària en marxa per complir amb un somni!

Clar que ni tots els somnis són possibles, ni tenir una visió garanteix l’èxit, ni dissenyar i implantar un bon sistema de control de gestió és suficient per res. D’una altra manera seria molt fàcil. Un bon amic empresari constantment em recorda que si l’èxit depengués dels models en Excel tots els matemàtics serien milionaris. Jo li contesto que és cert, però immediatament convenim que sens dubte no són suficients, però que són necessaris.

Per senzilla em quedo amb aquesta definició: “El control de gestió és un procés que serveix per guiar la gestió empresarial cap als objectius de l’organització i un instrument per avaluar-la”.

MGI Àmbit

Barcelona
Rbla Catalunya, 98 5º 2ª
08008. Barcelona

Olesa de Montserrat
Mallorca, 11-13
08640. Olesa de Montserrat

T +34 933 233 100
ambit@ambitassessor.com

By Cienpies
assessoria jurídica financera logo2

MGI Worldwide is a network of independent audit, tax, accounting and consulting firms. MGI Worldwide does not provide any services and its member firms are not an international partnership. Each member firm is a separate entity and neither MGI Worldwide nor any member firm accepts responsibility for the activities, work, opinions or services of any other member firm. For more information visit www.mgiworld.com/legal.


Youtube Ambit  Linkedin Ambit  Twitter Ambit