News & Articles

Àmbit Assessor, boletin, destacado, 15/09/16

Se acaba el plazo para modificar la base de cotización


ambitassessor Laboral basecotización asesoríabarcelona gestoríabarcelona Si es un treballador autònom i està pensant en incrementar o reduir la seva base de cotització ara és el moment.

El dia 31 d’octubre de 2016 finalitza el termini màxim per modificar la seva base de cotització amb efectes del proper dia 1 de gener de 2017.

Aquells treballadors autònoms que per qüestions econòmiques vulguin reduir l’import a pagar de la seva quota d’autònoms disposen fins el 31 d’octubre per a sol·licitar aquest canvi. No  obstant s’ha de tenir en compte la edat i la base actual ja que si després volgués tornar a pagar la base actual potser no seria possible.

Si per el contrari el que es vol es incrementar la seva base de cotització amb el corresponent increment a la seva quota, també s’ha de tenir en compte diferents aspectes per triar una base de cotització adequada a les necessitats o expectatives.

cuota de autónomos cotización cambio ambitassessor gestor gestoría asesoría base de cotización
Base de cotització menors de 47 anys o amb 47 anys. Els treballadors que a 1 de gener de 2016 siguin menors de 47 anys podran triar entre els límits de les bases mínima i màxima. Igual elecció podran efectuar els treballadors que en aquesta data tinguin una edat de 47 anys i la seva base de cotització en el mes de desembre de 2015 hagi estat igual o superior a 1.945,80 euros mensuals o causin alta en aquest règim especial amb posterioritat a aquesta data. Els treballadors que, a 1 de gener de 2016, tinguin 47 anys d’edat, si la seva base de cotització fos inferior a 1.945,80 euros mensuals no podran triar una base de quantia superior a 1.964,70 euros mensuals, tret que exercitin la seva opció en tal sentit abans del 30 de juny de 2016, produint efectes a partir de l’1 de juliol del mateix any.En el cas del cònjuge supervivent del titular del negoci que, com a conseqüència de la defunció d’aquest, hagi hagut de posar-se al capdavant del mateix i donar-se d’alta en aquest règim especial amb 47 anys d’edat, en aquest cas no existirà aquesta limitació.

Base de cotització amb 48 o més anys d’edat. Els treballadors que a 1 de gener de 2016, tinguin complerta l’edat de 48 o més anys, la base de cotització estarà compresa entre les quanties de 963,30 i 1.964,70 euros mensuals. En el cas del cònjuge supervivent del titular del negoci que, com a conseqüència de la defunció d’aquest, hagi hagut de posar-se al capdavant del mateix i donar-se d’alta en aquest règim especial amb 45 o més anys d’edat, l’elecció de bases estarà compresa entre les quanties de 893,10 i 1.964,70 euros mensuals.

Base de cotització 48 o 49 anys d’edat. Els treballadors que a 1 de gener de 2011, tenien 48 o 49 anys d’edat i la seva base de cotització era superior a 1.945,80 euros mensuals podran optar per una base de cotització compresa entre 893,10 euros mensuals i l’ import d’aquella incrementat en un 1 per cent, amb el límit de la base màxima.

Base de cotització majors de 50 anys amb 5 o més anys cotitzats. Si l’última base de cotització és inferior o igual a 1.945,80 euros, s’haurà de cotitzar per una base compresa entre 893,10 i 1.964,70 euros/mensuals. Si l’última base de cotització és superior a 1.945,80 euros, s’haurà de cotitzar per una base compresa entre 893,10 euros mensuals, i l’ import d’aquella incrementat en un 1 per cent, podent optar, en el cas de no aconseguir, per una base de fins a 1.964,70 euros mensuals.

Altrament hi ha un segon termini de presentació. Si  la sol·licitud es presenta abans del dia 1 de maig el canvi de base tindrà efectes a partir de l’1 de juliol del mateix any.

En definitiva la base de cotització màxima queda condicionada a la edat en l’any que es sol·licita el canvi de base. Per aquest motiu si creu que pot estar interessat però té dubtes sobre quina base de cotització triar o quines implicacions té per a la seva futura jubilació o altres possibles prestacions, no dubti en contactar amb la nostra àrea especialitzada en àmbit Laboral per a ampliar la informació.

 

linkedin twittertop Marta Jabares
Área Laboral

linkedin twittertop Àmbit Assesor

Do you have any questions about this topic?

Our team of expert advisors will help you resolve any problem related to our services.

Contact now


Barcelona
Rbla Catalunya, 98 5º 2ª
08008. Barcelona

Olesa de Montserrat
Mallorca, 11-13
08640. Olesa de Montserrat

T +34 933 233 100
ambit@ambitassessor.com

By Cienpies
legal and financial advisors logo2

MGI Worldwide is a network of independent audit, tax, accounting and consulting firms. MGI Worldwide does not provide any services and its member firms are not an international partnership. Each member firm is a separate entity and neither MGI Worldwide nor any member firm accepts responsibility for the activities, work, opinions or services of any other member firm. For more information visit www.mgiworld.com/legal.


Youtube Ambit  Linkedin Ambit  Twitter Ambit