News & Articles

Laboral, 17/05/23

Subvenció Programa “Crea feina + Barcelona 2023”.


Objectiu:

 Afavorir la contractació de persones en situació d’atur empadronades a la ciutat de Barcelona i incloses en algun dels col·lectius identificats com d’especials dificultats per accedir a una feina.

 

Beneficiaris:

 Empreses individuals o en forma societària, i les entitats que comptin , com a mínim, amb un centre de treball a Barcelona o en algun dels 36 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que vinguin desenvolupant la seva activitat des d’un mínim de sis mesos abans de la data de la primera contractació subvencionable . Han d´ampliar les seves plantilles amb incorporació de persones en situació d’atur i residents a la ciutat de Barcelona incloses en algun dels següents col·lectius:

  • Persones joves (menors de 30 anys)
  • Dones
  • Persones majors de 45 anys
  • Persones en situació d’atur de llarga durada
  • Persones de col·lectius en risc d’exclusió social

 

Quantia de la subvenció:

 La quantia màxima de la subvenció per a cada contracte de treball variarà segons col·lectiu i jornada laboral, tot contemplant ajuts de 2.000 euros a 8.000 euros segons la següent distribució:

  • Persones joves (menors de 30 anys), dones i persones majors de 45 anys: 5.000 € per contracte (a temps complet).
  • Persones en situació d’atur de llarga durada: 6.000 € per contracte (a temps complet).
  • Persones de col·lectius de risc d’exclusió social: Contractes a jornada completa: 8.000 € per contracte / Contractes de jornada parcial 75% a 99%: 6.000 € per contracte / Contractes de jornada parcial 50% a 74%: 4.000 € per contracte / Contractes de jornada parcial 20% a 49%: 2.000 € per contracte.

 

Per tenir dret a l’import corresponent caldrà poder acreditar la continuïtat de la relació laboral durant un mínim de 6 mesos (180 dies de cotització).

 

Algunes característiques a tenir en compte:

-Incrementar, amb el contracte o contractes de treball per als quals es sol·licita la subvenció, el nombre de persones ocupades en comparació a la mitjana dels 12 mesos previs a la primera contractació subvencionable, tret dels llocs que hagin quedat vacants per dimissió de la persona treballadora, la seva discapacitat, jubilació per edat, reducció voluntària dels temps de treball o per acomiadament disciplinari procedent, situacions que han de ser degudament acreditades per requeriment de l’Ajuntament mitjançant els documents empresarials adequats.

-El màxim de contractacions a subvencionar a una mateixa empresa en el marc d’aquest Programa serà de 10 i no podrà superar el nombre de persones treballadores existents en la data anterior al primer contracte acollit a la subvenció.

-Subscriure i formalitzar un contracte laboral, a partir de l’1 de gener de 2023, d’una modalitat vigent que haurà de ser:

  • Contracte indefinit i a temps complet en el cas de contractació de persones joves (menors de 30 anys), dones i persones majors de 45 anys.
  • Contracte indefinit o que contempli una relació laboral de durada mínima no inferior a 6 mesos, i a temps complet, en el cas de contractacions amb persones en situació d’atur de llarga durada.
  • Contracte indefinit o que contempli una relació laboral de durada mínima no inferior a 6 mesos, a temps complet o parcial, en el cas de contractació de persones que tinguin acreditada la seva pertinença a un dels col·lectius identificats com de risc d’exclusió social.

 

Procediment de concessio:

Ordre cronològic de presentació de les sol·licituds i fins a l’esgotament del pressupost.

 

Termini sol.licitud: fins el dia 3 de novembre de 2023 (inclòs).

 

Si necessiten la nostra ajuda per obtenir més informació o si tenen qualsevol dubte al respecte, si us plau, poden contactar amb nosaltres a través del nostre correu electrònic o bé a les nostres oficines.

Salutacions cordials,

Do you have any questions about this topic?

Our team of expert advisors will help you resolve any problem related to our services.

Contact now


Barcelona
Rbla Catalunya, 98 5º 2ª
08008. Barcelona

Olesa de Montserrat
Mallorca, 11-13
08640. Olesa de Montserrat

T +34 933 233 100
ambit@ambitassessor.com

By Cienpies
legal and financial advisors logo2

MGI Worldwide is a network of independent audit, tax, accounting and consulting firms. MGI Worldwide does not provide any services and its member firms are not an international partnership. Each member firm is a separate entity and neither MGI Worldwide nor any member firm accepts responsibility for the activities, work, opinions or services of any other member firm. For more information visit www.mgiworld.com/legal.


Youtube Ambit  Linkedin Ambit  Twitter Ambit