Noticias y artículos

Àmbit Assessor, Boletín, Destacado, 28/10/16

Faltes i Sancions en virtut d’incompliments laborals. Prescripcions


Faltes i Sancions en virtut d’incompliments laboral. Prescripcions En què consisteix la potestat sancionadora de l’Empresa? infraccions  treballadors  conductes inapropiades En què consisteix la potestat sancionadora de l’Empresa?

En el nostre dia a dia ens trobem diferents clients que no saben com actuar davant les conductes inapropiades per els seus empleats, en moltes ocasions desconeixen la normativa laboral i el seu procediment. L’Estatut ja preveu que els treballadors poden ser sancionats per la Direcció de les Empreses en virtut d’incompliments laborals, d’acord amb la graduació de faltes i sancions que estableixin els conveni col·lectius que siguin d’aplicació a cada empresa.

La impuntualitat no justificada, repetides faltes d’assistència, desobediència, furts, embriaguesa habitual, falta de respecte a companys i a superiors, la disminució voluntària i continuada en el rendiment del treball normal o pactat, entre d’altres faltes, fan que trontolli el bon funcionament i la bona comunicació entre la empresa i treballador. En aquests casos hi cap la possibilitat de sancionar al empleat mitjançat una comunicació escrita al treballador depenen del seu grau, en la qual s’han de fer constar la data i els fets que la motiven. No obstant, hem de tenir en compte que no es poden imposar sancions que consisteixin en la reducció de la durada de les vacances o en cap altra minoració dels drets al descans del treballador per això recomano recórrer a la sanció .

Les accions que deriven del contracte de treball i que no tinguin assenyalat un termini especial, prescriuen al cap d’un any de la seva finalització.

En relació a les infraccions que hagi comès els treballador, les faltes lleus prescriuen al cap de deu dies; les greus, al cap de vint dies, i les molt greus, al cap de seixanta dies a comptar de la data en què l’empresa va tenir coneixement que s’hagin comès i, en tot cas, al cap de sis mesos del fet.

Si considera que aquesta informació li pot ser d’interès posem a la seva disposició els nostres professionals de l’àrea laboral per assessorar i confeccionar l’escrit d’amonestació i/o sanció tenint en compte el regim sancionador del conveni d’aplicació en la seva empresa i els fets que hagin motivat la decisió de sancionar una falta comesa per algun empleat.


linkedin
 twittertop Marta Jabares

Área Laboral

linkedin twittertop Àmbit Assesor

¿Tienes alguna duda sobre este tema?

Nuestro equipo de asesores expertos te ayudará a resolver cualquier problema relacionado con nuestros servicios.

Contactar ahora


Barcelona
Rbla Catalunya, 98 5º 2ª
08008. Barcelona

Olesa de Montserrat
Mallorca, 11-13
08640. Olesa de Montserrat

T +34 933 233 100
ambit@ambitassessor.com

By Cienpies
asesoria juridico financiera logo2

MGI Worldwide is a network of independent audit, tax, accounting and consulting firms. MGI Worldwide does not provide any services and its member firms are not an international partnership. Each member firm is a separate entity and neither MGI Worldwide nor any member firm accepts responsibility for the activities, work, opinions or services of any other member firm. For more information visit www.mgiworld.com/legal.


Youtube Ambit  Linkedin Ambit  Twitter Ambit